Politika zasebnosti

 

Politika varstva osebnih podatkov

Politika varstva osebnih podatkov ureja zbiranje, hrambo in obdelavo osebnih podatkov, ki jih podjetje Murovec Transport d.o.o. zbira ob oddaji naročila in sodelovanju pri različnih aktivnostih, ki jih izvajamo (neposredno trženje revije, spletne strani in dogodkov, nagradne igre, pošiljanje novic (newsletter) in ohranjanje stika s strankami).

Osebni podatki bodo uporabljeni izključno za omenjene namene in javnosti ne bodo dostopni. Storili bomo vse potrebno, da jih zaščitimo pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami. Zbrane podatke bomo obdelovali in varovali v skladu z vsakokrat veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, ZVOP-2), Zakonom o elektronskih komunikacijah in s Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (GDPR).

Upravljavec

Upravljavec osebnih podatkov, ki se obdelujejo v skladu s Politiko varstva osebnih podatkov, je podjetje Murovec Transport d.o.o. V primeru vprašanj pošljite e-poštno sporočilo na info@murovec-transport.si

Nameni obdelave podatkov

Osebni podatki bodo uporabljeni izključno za namene izvajanja naročil strank.

Osebne podatke zbiramo z izrecno privolitvijo oz. soglasjem posameznikov in/ali podjetij.

Kategorije osebnih podatkov

Hranijo in obdelujejo se osebni podatki, ki ste  jih na spletni strani www.murovec-transport.si zaupali ob pošiljanju povpraševanja, in sicer:

 • ime in priimek,
 • elektronski naslov,
 • telefonska številka,
 • naziv podjetja,
 • naslov podjetja,
 • ID za DDV podjetja.
 • lokacija prevzema
 • končna lokacija

Hramba osebnih podatkov in obdobje obdelave

Vaše osebne podatke upravljavec shranjuje na lastnih strežnikih lociranih v Sloveniji in strežnikih ponudnikov storitev v oblaku, ki se nahajajo izven Slovenije. 

Upravljavec teh podatkov ne bo uporabil v namen, ki bi kakorkoli škodoval uporabniku ali drugi vpleteni osebi. Osebne podatke posameznika hrani do preklica soglasja za hranjenje in obdelavo podatkov posameznika. Upravljavec po preklicu soglasja posameznika njegove osebne podatke nemudoma učinkovito in trajno izbriše. Računi se hranijo še 10 let po poteku leta, na katerega se račun nanaša v skladu z zakonom.

V kolikor bi prenehali zgoraj opisani nameni, zaradi katerih se hranijo in obdelujejo osebni podatki, bo upravljavec zbirke podatkov, katerih namen je prenehal, nemudoma učinkovito in trajno izbrisal.

Pravice posameznikov v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov

Upravljavec zagotavlja posameznikom uresničevanje njihovih pravic brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru v enem mesecu po prejema zahteve.

Upravljavec posameznikom omogoča naslednje pravice v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov:

 • pravico do dostopa do podatkov,
 • pravico do popravka,
 • pravico do izbrisa (»pravica do pozabe«),
 • pravico do omejitve obdelave,
 • pravico do prenosljivosti podatkov.

Na vašo zahtevo je upravljavec dolžan posredovati informacijo o tem, katere osebne podatke o vas obdelujemo in s kakšnim namenom. Dolžan vam jih je posredovati v razumnem času in na jasen način. 

Povezave do drugih spletnih strani

Spletna stran lahko, kot pomoč uporabnikom, vsebuje povezave ali reference na druge spletne strani. Upravljavec ne odgovarja za zaščito zasebnosti in vsebino teh drugih spletnih strani, kot tudi ta politika o varstvu osebnih podatkov ne velja za druge spletne strani. Priporočamo, da si preberete politiko o varstvu osebnih podatkov vsake spletne strani, ki jo obiščete.

Dodatna pojasnila

V kolikor imate vprašanja ali želite dodatna pojasnila glede te politike zasebnosti, lahko pošljete sporočilo na elektronski naslov: info@murovec-transport.si

Ponikve, maj 2023

Kaj so Piškotki?

Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Ko se piškotki namestijo na vaš računalnik, o tem niste obveščeni. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost. Piškotki nam omogočijo, da vam prikažemo pravilne informacije, ki jih iščete in vas zanimajo. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših nastavitvah spletnega mesta s pomočjo piškotkov lahko zagotovimo boljšo spletno stran in trženjske izkušnje. Piškotki nam ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki jih zbiramo preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.

Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da to spletno mesto nastavi piškotke na vašem računalniku ali mobilni napravi.

Za potrebe spletne strani uporabljamo naslednje piškotke:

Sejni piškotek

Nujen za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Ta piškotek skrbi za pravilen sprejem elektronskih sporočil in vsebin na spletni strani. Piškotek se izbišre, ko uporabnik odide s spletne strani.

Piškotki Google Analytics

__utma __utmb __utmc __utmv __utmz

S pomočjo teh piškotkov beležimo statistiko obiskovalcev. Ti piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih informacij, služijo le za zagotavljanje unikatnosti obiskov. Več o Google Analytics piškotkih, njihovem namenu in trajanju si lahko preberete na spletni strani Cookie statement.

Če želite blokirati Google Analytics, to lahko storite na tej spletni strani.

Kako upravljati s piškotki?

Večina spletnih brskalnikov omogoča, da nastavite vaše piškote. Piškotke lahko zavrnete ali jih sprejmete s funkcijo, vgrajeno v spletne brskalnike. Če piškotke zavrnete, lahko naprej uporabljate našo spletno stran, vendar določene podstrani ne bodo delovale.

 V nadaljevanju se nahajajo povezave do navodil, kako lahko izključite piškotke na vašem spletnem brskalniku.